Szlovákia tényleg jól döntött?

Szlovákia helyesen döntött, amikor nem csatlakozott az első a Görögországnak nyújtandó első euróövezeti mentőcsomaghoz. Erről Iveta Radicová (SDKÚ-DS) miniszterelnök beszélt a közszolgálati rádió Szombati párbeszédek című vitaműsorában. Meggyőződése, hogy ez a csomag nem is segített Görögországnak.

MNO
2011. 06. 25. 16:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Nem helyes, ha a szegényebb szolidáris a gazdagabbal” – jegyezte meg. Radicová úgy látja, hogy a 350 milliárd euró adósságot felhalmozó Görögország gyakorlatilag csődbe jutott, amiről mindenki tud, és annak keresi a módját, hogy ez a lehető legkisebb hatást gyakorolja az euróövezet és az Európai Unió országaira. „Ezt irányítani kell és ellenőrzés alatt tartani. Minden intézkedéssel ez történik” – tette hozzá.

A miniszterelnök emlékeztetett, hogy az euróvédőfalból Görögország egyelőre semmilyen támogatásban nem részesül, ez a mechanizmus elsősorban Írországnak hasznos, amely megfelel a segítségnyújtás feltételeinek. „Mondjuk meg nyíltan, Görögország csalással került az euróövezetbe” – hangsúlyozta a kormányfő. Radicová úgy véli, Pozsonynak az a feladata, hogy az euróvédőfalakon kívül „szlovák falat” is építsen, vagyis elérje, hogy a kedvezőtlen helyzet Szlovákiára ne vagy csak minimális mértékben hasson.

(ujszo.com)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.