Szombaton avatják fel az új sportpályát Kolontáron

Nemzetközi adományozók támogatásából, összesen 16 millió forintból építettek új sportpályát a kolontári általános iskolásoknak, a felajánlásoknak köszönhetően a tavaly októberi vörösiszap-katasztrófában megsemmisült füves pálya helyett az iskola udvarán már a megújult multifunkciós pályát avatják fel.

MNO
2011. 06. 15. 10:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Soháné Csóka Zita, a kolontári Táncsics Mihály Általános Iskola igazgatója elmondta az MTI-nek, hogy a kispályás foci-, kézilabda-, és teniszmérkőzések lebonyolítására is alkalmas 20x45 méteres pálya megépítését nemzetközi adományozók támogatásából közösen finanszírozta az önkormányzat, az általános iskola és a Kolontári Gyermekekért Alapítvány.

Az új létesítményt – amelyet egy francia technológiának köszönhetően kék-zöld műgyanta bevonattal láttak el – a nemzetközi támogatók és a térség országgyűlési képviselőjének részvételével szombaton avatják fel. Az igazgató tájékoztatása szerint az új sportpálya mellett egy „mini szabadidőközpont” jött létre, s ugyancsak adományokból új játszótér is épült.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.