Szörfös ebek vetélkedtek

Bátor ebek mérték össze tudásukat Kaliforniában a kutyák szörfbajnokságán – olvasható a Hirado.hu-n. A bajnokságból befolyt összeget jótékony célra fordította a szervező.<br /><br />

MNO
2011. 06. 23. 17:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szörfözés még az embereknek is nehéznek mondható sport, nemhogy a kutyáknak. Az idén már hatodik alkalommal rendezték meg az ebek szörfbajnokságát egy amerikai strandon. A versenyen ötvennél is több kutya hódította meg a hullámokat.

A bevételt, mint minden évben, jótékony célra fordította a szervező. Az idén San Diegó-i iskolák kapják meg a támogatást, amelyből tantermeket újítanak fel. Az előző évben a szintén San Diegóban lévő rendőrség rendőrkutyás részlege kapta meg a befolyt pénzösszeget.

Aileen Babayan a szervező hotellánc képviseletében azt nyilatkozta, hogy már közvetlenül a bajnokság vége előtt biztosan elérte a célját az idei verseny is. Végül tízezer dollárt sikerült összegyűjteniük.

A nevezés kortól és nemtől független volt; a kutyák egyedül és gazdájukkal együtt is vízre szállhattak, némelyük a csoportos suhanást is kipróbálta. A hullámok meglovaglására minden eb tíz percet kapott, ez idő alatt kellett bizonyítani tehetségét, amelyet aztán szakértő zsűri értékelt.

(hirado.hu)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.