Szteroidampullákat csempészett

Hatvan szteroidampullát találtak a pénzügyőrök egy ukrán rendszámú mikrobuszban a záhonyi határátkelőhelyen; az illegális szereket a jármű elsősegélydobozában próbálták becsempészni Magyarországra – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) hétfőn.

MNO
2011. 06. 20. 12:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A mikrobusz Ukrajna felől jelentkezett belépésre, az ellenőrzést végző pénzügyőr kérdésére az úti holmin kívül mást nem jelentett be a járműben utazó hét ember – ismertette Suller György Attila vám- és jövedéki szóvivő. A NAV munkatársai a tételes ellenőrzés mellett döntöttek, és a jármű első ülése alatti rekeszből intramuszkuláris injekciót tartalmazó ampullák kerültek elő.

A szóvivő elmondta: a gépkocsivezető azt mondta, hogy az ampullákat egy általa nem ismert embertől vette át, azzal, hogy vigye Olaszországba. A pénzügyőrök szakértői segítséggel megállapították, hogy az ampullák szteroidot tartalmaznak, amelynek a magyarországi kereskedelme illegális.

A csaknem 800 ezer forint értékű injekciókat lefoglalták, és csempészet alapos gyanúja miatt feljelentést tettek az illetékes pénzügyi nyomozóknál – tette hozzá az őrnagy.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.