Támogatják az európai gazdaságot

A pekingi kormány külügyi szóvivője útján kedden ismét nyomatékosan megerősítette, hogy szándékában áll az európai gazdaság és az eurózóna támogatása.

MNO
2011. 06. 21. 12:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kína kész segítséget nyújtani az európai országok stabil gazdasági növekedéséhez – hangoztatta sajtótájékoztatóján Hung Lej (Hong Lei) a görög adósságválsággal kapcsolatban feltett kérdésre válaszolva. Hozzátette: Kína már lépéseket tett annak érdekében, hogy növelje európai államkötvények vásárlását és ösztönzi a gazdasági együttműködést európai országokkal, hogy segítse az eurózóna államadósságokkal terhelt térségét.

„Bízunk abban, hogy Görögország, az Európai Unió és a nemzetközi közösség együtt tud működni a biztonság és a fejlődés megteremtése érdekében” – jegyezte még meg Hung, azzal, hogy Kína meggyőződése szerint az eurózóna országai képesek lesznek a stabil fejlődésre. A nyilatkozatra közvetlenül Ven Csia-pao (Wen Jiabao) kínai miniszterelnök péntektől keddig tartó Budapestet, Londont és Berlint érintő európai körútja előtt került sor.

Fu Jing (Fu Ying) külügyminiszter-helyettes a Ven Csia-pao európai útját beharangozó korábbi sajtókonferenciáján szólt arról, hogy a magyarországi látogatás, illetve az ott közép- és kelet-európai országok számára rendezendő térségi fórum célja a kapcsolatok szorosabbra fűzése lesz. Az is kiderült, hogy a kínai és a magyar kormányfő jelenlétében egy sor kereskedelmi megállapodást írnak majd alá.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.