Tárgyaláson az ügyetlen bankrablók

Megkezdődött a budapesti Nagykőrösi úti benzinkútnál tavaly novemberben elkövetett rablási kísérlet ügyének tárgyalása pénteken a Fővárosi Bíróságon.

MNO
2011. 06. 24. 15:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vádirat szerint a két 30 éves budapesti férfi 2010. november 5-én hajnalban egy fegyvernek látszó tárggyal megpróbálta kirabolni a budapesti töltőállomást, ám a kasszában nem volt pénz. Az elsőrendű vádlott az arcát sállal eltakarva, a kezében játék fegyverrel ment be a Nagykőrösi úti benzinkút üzlethelyiségébe. Az eredeti terv az volt, hogy a másodrendű vádlottat, aki már az üzletben volt, látszólag túszul ejti, így próbálva pénzt szerezni a kasszából. A bolt alkalmazottja azonban közölte, hogy a pénztárból már elvitték a napi bevételt. Az elsőrendű vádlott ezután távozott, míg társa a helyszínen várta meg a rendőröket.

A rablási kísérlet idején a két férfi erősen ittas volt. Az elkövetőt a rendőrök fél órán belül, néhány utcával arrébb elfogták. A „túszt” először tanúként hallgatták meg a rendőrök, ám hamarosan gyanúsítottként őrizetbe vették.

Az elsőrendű vádlott a bíróságon elismerte bűnösségét. A bíró a tárgyalás végén az előzetes letartóztatást lakhelyelhagyási tilalomra enyhítette, a vádlottnak azonban egy korábbi pénzbírság rendezéséig őrizetben kell maradnia. A jogász végzettségű másodrendű vádlott visszavonta korábbi vallomását, amelyet szerinte a rendőrségi kihallgatáson kényszerítettek ki belőle.

A tárgyalás a tervek szerint november 9-én folytatódik, akkor várhatóan elsőfokú ítéletet hirdetnek az ügyben.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.