Tárlatvezetés és teaház a Ludwig Múzeumban

A Moholy-Nagy László-kiállításhoz kapcsolódó tárlatvezetésekkel, teaházzal, valamint könnyűzenei koncertekkel készül a Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum (LUMÚ) péntekre, a múzeumok éjszakájára.<br /><br />

MNO
2011. 06. 23. 14:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ludwig Múzeumban már délután négy órakor elkezdődik a múzeumok éjszakája, az éjjel kettőig tartó programsorozat a Szabadegyetem extra kiadásával indul. Az első emeleti előadóteremben Rényi András esztéta, művészettörténész, Bartis Attila író, majd Török Ferenc filmrendező beszél arról, ők hogyan viszonyulnak Moholy-Nagy László művészetéhez.

Az intézményben teakülönlegességek nyújtanak felfrissülést, a teraszon pedig a hazai könnyűzenei élet kiemelkedő zenekarai adnak koncertet. A programokat exkluzív tárlatvezetések színesítik.

A kísérletező kedvűek saját fotogramot készíthetnek Moholy-Nagy szellemében a Ludwig Stúdióban, az alkotásban Illés Barna fotóművész és Zalka Imre fotográfus lesz a látogatók segítségére.

Éjfélig lehet végigjárni a tapintható kiállítást és kipróbálni a sötétben alkotást, a program ideje alatt „megtekinthetők” a Ludwig Múzeum és a Láthatatlan kiállítás közös rajzpályázatára érkezett rajzok is.

A múzeum közölte: a különleges tárlatvezetések kapcsolódnak a Félreérthetetlen mondatok és a Mladen Stilinovic – Húzd rá! című kiállításokhoz is. Minden egész órakor 30 perces tárlatvezetések indulnak az I. és III. emeleti kiállítótérben.

A Ludwig Múzeum az Oktogonnál, a földalatti megállójában is jelen lesz. A Moholy-Nagy László – The Art of Light című kiállítás jegyében fényinstallációt és filmvetítést tartanak. Az intézmény arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a magyar származású művész két filmje – az Ein Lichtspiel schwarz weiss grau (Fényjáték – fekete-fehér-szürke) és a Gross Stadt Zigeuner (Nagyvárosi cigányok) – lesz látható a megálló falán.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.