Tartja magát a forint

Stabil maradt a forint árfolyama hétfőn az euróval szemben, az euró jegyzése 268-269 forint körül mozgott; a svájci frankkal szemben viszont kissé gyengült a forint, miután a nap elején ismét rekordszint – 228 forint – közelébe emelkedett a frank árfolyama.

MNO
2011. 06. 27. 14:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az eurót 268,81 forinton jegyezték hétfőn délután fél négykor a bankközi devizapiacon, csaknem azonosan a péntek délutáni 269,15 forintos árfolyammal. A svájci frankot hétfőn délután 226,66 forinton jegyezték, miután pénteken nap közben 226,32 forinton új történelmi rekordot állított be. A dollár 189,47 forintot ért hétfőn délután a péntek délutáni 189,43 forinttal szemben. Száz japán jent 234,36 forinton jegyeztek a péntek délutáni 235,97 forint után.

Az MTI által megkérdezett kereskedők szerint a forint piaca csendes volt hétfőn, alig volt érzékelhető piaci mozgás. Az árfolyamot kizárólag a nemzetközi piaci mozgások, az euró/dollár, illetve az euró/frank árfolyamváltozások határozták meg. A piacra iránykeresés a jellemző. A befektetők a görög parlament keddi döntésére várnak. Az elemzők szerint a szóban forgó döntés nyomán mozdulnak majd meg jelentősebb mértékben a piacok.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.