Taxival utaztak volna tovább a határsértők

A határ mellett és a határtól több mint ötven kilométerre fekvő Soltvadkerten öt csoportban összesen huszonhárom afgán, szerb, koszovói és palesztin, illegálisan Magyarország területére érkezett állampolgárt fogtak el szombaton a rendőrök Bács-Kiskun megyében – közölte a rendőrség.

MNO
2011. 06. 25. 12:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kelebia közelében a határ mellett, Kunbaja térségében, valamint Csikéria térségében nem sokkal azután, hogy átlépték a zöldhatár tizennyolc különböző nemzetiségű állampolgárt fogtak el a határőrök – mondta Nyíkos Tamás, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. Öt fiatalkorú koszovói állampolgár is volt közöttük, Őket a kunfehértói gyermekotthonban helyezték el.

Soltvadkerten először három, majd később két afgán állampolgár akart taxival tovább utazni, de őket is elfogták a mélységi ellenőrzést végző rendőrök. A nagyobb csoportban érkezők esetében gyanú van arra, hogy embercsempész segítette mozgásukat, ezért eljárás indult ennek kiderítésére – mondta a sajtóreferens. A határsértőket a kiskunhalasi őrzött szállásra szállították – fűzte hozzá.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.