Teknőst találtak a mozgó csomagban

Mozgó csomagot találtak a vámosok Röszkén. A női táskát egy görög teknős mozgatta, melyet azonnal lefoglaltak.

MNO
2011. 06. 07. 17:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A röszkei határkirendeltségen jelentkezett belépésre hétfőn egy szerb állampolgárságú nő egy osztrák rendszámú Ford Mondeo személyautó utasaként” – mondta el a részleteket Némedi Varga Éva pénzügyőr őrnagy, kiemelt főreferens, a NAV Dél-alföldi Regionális Vám-és Pénzügyőri Főigazgatóság törvényességi, felülellenőrzési és igazgatási osztály sajtófelelőse.

„Az utasok kérdésre elmondták, hogy bejelenteni való árut nem visznek magukkal. A pénzügyőrök a nyilatkozatokat elfogadták, azonban a járművet tételes vámvizsgálat céljából félreállították. Az ellenőrzés során egy „mozgó csomagra” lettek figyelmesek a hátsó ülésén. Ezt megbontva egy görög teknős került elő. A szerb nő a teknőst magáénak vallotta. Azonban elmondta, hogy nem volt tudomása arról, hogy védett állatnak számít és szállítása engedélyköteles lenne. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai a görög teknőst lefoglalták, a szerb utas ellen pedig természetkárosítás megalapozott gyanúja miatt a Szegedi Rendőrkapitányság folytat eljárást” – nyilatkozta az őrnagy.

(baon.hu)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.