Teljes fordulat történt Magyarországon

A magyar gazdaságpolitikában az idén teljes fordulat történt a kormány szerkezeti reformprogramjának meghirdetésével, ami jelentősen csökkentette a piaci kockázatokat, a változatlanul meglévő végrehajtási kockázatok miatt azonban nem sok hibázási lehetőség van – vélekedtek londoni felzárkózó piaci elemzők friss féléves visszatekintő helyzetértékeléseikben.

MNO
2011. 06. 24. 14:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Goldman Sachs (GS) bankcsoport londoni befektetési részlegének szakértői pénteken ismertetett elemzésükben kiemelték azt a véleményüket, hogy 2010 vége, 2011 eleje fordulópont volt a költségvetési és növekedési problémákkal kapcsolatos kormányzati megközelítésben, miután a magyar kormány szerkezeti reformprogramot hirdetett a költségvetési célok elérése végett, valamint a költségvetés fenntarthatóságának megőrzésére az átmeneti intézkedések kifutása után is. A GS londoni elemzői szerint azonban a meghirdetett tervekben továbbra is vannak jelentős kockázatok, ezért kevés a mozgástér a hibázásra.

A Barclays Capital, az egyik legnagyobb citybeli befektetési bankcsoport negyedéves felzárkózó térségi elemzése szerint a magyar gazdaságpolitikában „teljes fordulat” történt, és az ezáltal teremtett bizalom révén a kormány már az első félévben fedezni tudta nagy kötvénykibocsátásokkal a teljes idei törlesztésfinanszírozási igényt. A fő kockázatot azonban a Barclays Capital londoni elemzői szerint is a végrehajtás jelenti.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.