Térfigyelővel őrizhetik az ungvári Petőfi-szobrot

Magyarország ungvári főkonzulátusa tárgyalásokat folytat Ungvár vezetésével és a helyi rendőrség illetékeseivel arról, hogy a jövőben térfigyelő kamerákkal őrizzék Petőfi Sándor szobrát – adta hírül keddi számában az Ungváron megjelenő Kárpáti Igaz Szó című lap.

MNO
2011. 06. 21. 13:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szalipszki Endre, az ungvári főkonzulátus konzulja az újságnak elmondta: a megbeszéléseken a felek egyetértettek abban, hogy közösen, a közbiztonság javítását célzó önkormányzati törekvésekkel összhangban kell keresni a megoldást a Petőfi-szobor megóvásának ügyében. A cél az, hogy Ungvár legnagyobb, Petőfiről elnevezett terén rendezett viszonyok legyenek, és a szobor rekonstrukciója után elkerülhetővé váljon annak újbóli megrongálása – tette hozzá a diplomata.

Mint kifejtette, a térfigyelő rendszer műszaki feltételeinek kialakításáról szakértői szinten folytatódnak az egyeztetések, amelyek néhány héten belül lezárulnak. A felek ezt követően az anyagi feltételek megteremtésére helyezik a hangsúlyt – folytatta, megjegyezve, hogy hamarosan sor kerül a nemrég megrongált Petői-szobor rekonstrukciójára.

Elmondása szerint a külképviselet már felvette a kapcsolatot a helyi Turbogaz vállalattal, amely felajánlotta, hogy a szükséges eszközök biztosítása mellett térítésmentesen elvégzi a felújítást. A cégnél magyar nemzetiségű munkások is dolgoznak, akik szívügyüknek tekintik, hogy ebben közreműködjenek.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.