Terjeszkedik a számítógépgyártó

A kínai Lenovo számítógépgyártó 7 százalékos részt szerez a személyi számítógépek nyugat-európai piacán azzal, hogy megveszi a német Medion elektronikai nagykereskedő cég 36,66 százalékát.

MNO
2011. 06. 01. 6:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Lenovo szerdán megjelent közleménye szerint részvényenként 13 eurót, összesen 231 millió eurót fizetnek a Medion-részesedésért. Ez 17,6 százalékos felár a Medion keddi tőzsdei záróárához képest.

A Lenovo – a legnagyobb, részben állami ellenőrzésű kínai személyiszámítógép-gyártó csoport – 2004. decemberben szerzett többségi részesedést, 1,25 milliárd dollárért, az amerikai IBM személyi számítógép üzletágában, leküzdve az amerikai kongresszus biztonságpolitikai kifogásait. Az üzletág 2005. május 1-jétől szerepel a Lenovo csoportmérlegében.

A vállalat a felvásárlással a világ harmadik számú személyiszámítógép- és noteszszámítógép-gyártójává lép elő.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.