Tesztelik a taxisokat

A portugál Correio da Manhá is közölte, hogy a kormány 2012 januárjáig kötelező pszichológiai teszt elvégzését várja mintegy 12 ezer taxistól. A többi portugál napilap és hírportál beszámolt Aníbal Cavaco Silva portugál köztársasági elnök ünnepi beszédéről.

2011. 06. 11. 16:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

cmjornal.xl.pt – Portugália

Az országban összesen közel 20 ezer taxis dolgozik, és most annak a mintegy 12 ezernek kell letennie az alkalmassági vizsgát, aki még 1998 előtt szerezte be az engedélyeit. A vizsga potom 60 euróba kerül, amelyen gyakorlati, szellemi és pszichológiai tesztet kell tennie a sofőröknek.

dn.pt, expresso.clix.pt, publico.clix.pt, jn.pt. – Portugália

Cavaco Silva, ismét drámai beszédet mondott Castelo Brancóban, az országos ünnepség helyszínén. A jobboldali elnök arra emlékeztette az egész országot, hogy eljött az az idő, amikor mindenkinek ki kell vennie a részét az áldozatokból, de a felelősségvállalásból is. Az élet nem állhat csak a pártok csatározásaiból és a sajtóhírek által keltett zajból, mert beláthatatlan következményekkel jár az országra nézve, ha most hibáznak – szögezte le. A kitörés egyik zálogának nevezte az elnéptelenedő belső, de mezőgazdasági termelésre kiválóan alkalmas területek ismételt betelepítését. Így mindenképpen csökkenteni tudják az importált élelmiszerek mennyiségét, hiszen az ország termőföldjei alkalmasak még az önellátásra is. Jelenleg évi hatmilliárd euróért hoznak be élelmiszereket, közben a portugál kivitel összege alig éri el a 3 milliárd eurót.

A nemzeti ünnepen jelentette be az Expresso című hetilap, hogy José Sócrates Párizsba megy, hogy egy éven keresztül elmélyedjen a filozófia rejtelmeiben. Sócrates ugyan tréfálkozva közölte a hírt, de a hetilap utánajárt az értesülésnek, és megerősítette, hogy a leköszönő miniszterelnök valóban a bölcseletet fogja tanulmányozni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.