Tévedésből adományozta el a Mozart-partitúrát

Wolfgang Amadeus Mozart egyik nagyon ritka gyerekkori partitúrája került elő az Oxfam jótékonysági szervezet readingi irodájából.<br /><br /><a href="http://mno.hu/portal/788727"><strong>• 250 év után kerültek elő</strong></a>

MNO
2011. 06. 09. 9:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az 1765-ből származó kották hat rövid csembalószonátát tartalmaznak, amelyeket a Londonban tartózkodó nyolcéves csodagyerek Mecklenburg-Strelitz-i Sarolta hercegnőnek, III. György brit király feleségének ajánlott.

A partitúra a Londonhoz közeli Readingből került elő; az Oxfam egyik alkalmazottja – maga is zenész – vette észre az értékes darabot több kotta között. Azonnal felvette a kapcsolatot a Sotheby’s aukciósházzal, amely már szerdán el akarta árverezni a zenetörténeti ritkaságot.

Erre azonban egyelőre nem kerülhetett sor, mivel az Oxfamnél jelentkezett egy nő, aki azt állította, hogy „tévedésből” adományozta a Mozart-partitúrát a szervezetnek. Az Oxfam kötelezettséget vállalt a kották visszaszolgáltatására, amennyiben az illető be tudja bizonyítani, hogy valóban ő volt az adományozó.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.