Tévedésből utasszállítóra lőttek a katonák

Dél-koreai katonák tévedésből tüzet nyitottak az Asiana dél-koreai légitársaság egyik utasszállító gépére, mert észak-koreainak vélték.

MNO
2011. 06. 18. 5:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A dél-koreai haditengerészet szóvivője szombaton közölte, hogy az incidens Dél- és Észak-Korea határának közelében történt. A határvonaltól kevesebb mint két kilométerre fekvő Jongdzson szigeten szolgálatot teljesítő katonák K–2 típusú karabélyokból tüzet nyitottak az Asiana légitársaság egyik utasszállító gépére, amely Kínából érkezett a szokásos útvonalon, és leszállásra készült az Incshon nemzetközi repülőtéren.

A katonák tévedésből észak-koreai gépnek nézték a járművet, s mintegy tíz percig tüzeltek irányába. A 119 utast szállító repülőgép a fegyverek hatótávolságán kívül esett, ezért nem esett baja.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.