Tízezrek fognak ásót?

Határozott távlati elképzelésekről és homályos közeli célokról egyaránt hallani a teljes hivatali átszervezés alatt álló közfoglalkoztatási rendszert illetően. Várhatóan néhány hét múlva, július elején kísérleti jelleggel elindul néhány beruházás, amelyekben közmunkások is részt vesznek, konkrét nagyberuházások tervei azonban csak 2012-re vonatkozva szivárogtak ki.

Magyar Nemzet
2011. 06. 21. 4:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Halkulóban vannak azon szocialista hangok, amelyek szerint az új közmunkaprogramban munkatáborokat hoz létre a kormány, ahol egyenruhások felügyelik a rendet. Noha a tervek korántsem puhultak fel, Gúr Nándor (MSZP) az Országgyűlés foglalkoztatási bizottságának tegnapi tanácskozásán már csak azt fájlalta, hogy a területtel foglalkozó törvénytervezet értelmében nehezebb lesz a szociális ellátásokból való részesülés. A testület és a mezőgazdasági bizottság tegnap – kormánypárti igenekkel – egyaránt általános vitára alkalmasnak találta a tervezetet, így holnap a parlamenti patkóban helyet foglaló képviselők elmondhatják róla véleményüket. Pintér Sándor belügyminiszter javaslata egyébiránt valóban több ponton módosítja a szociális ellátások igénybevételét, ezenkívül 180 napban maximálná az álláskeresési járadék folyósítási idejét a jelenlegi 270 helyett. Emellett részben megszűnik az álláskeresési segély. Tavaly csaknem 600 ezer nyilvántartott álláskereső volt Magyarországon, ebből 184 ezren kaptak álláskeresési járadékot és segélyt, bérpótló juttatásra pedig 186 ezren voltak jogosultak – írja a keddi Magyar Nemzet, melyből további részleteket is megtudhat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.