Tízmillió forint értékben csempészett cigarettát

Tízmillió forint értékű cigarettaszállítmánnyal bukott le egy csempész Nyírteleknél csütörtökön – közölte a rendőrség.

MNO
2011. 06. 09. 16:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A csempész gépkocsival közlekedett a 38-as számú főút Nyíregyháza és Nyírtelek közötti szakaszán, ahol a rendőrség, illetve a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai tartottak közös ellenőrzést – mondta Ivánné Vörös Krisztina, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főkapitányság helyettes sajtószóvivője. Tájékoztatása szerint az ellenőrzést látva a csempész járművével visszafordult az úton, de a rendőrök utánamentek és megállították. A kocsi hátsó ülésén és a csomagtartójában 1500 karton zárjegy nélküli cigaretta volt, értéke meghaladta a tízmillió forintot.

A rendőrségi szóvivőhelyettes beszámolt arról is, hogy szerdán egy uszkai ház padlásán is csempészcigarettát találtak a határrendészek és a pénzügyőrök; ott mintegy nyolcezer doboz, csaknem ötmillió forint értékű ukrán dohányáru került elő. Mindkét ügyben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal indított büntetőeljárást.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.