Több mint 28 milliót adtak a palacknyi borért

Egymillió jüanért – több mint 28 millió forintnyi összegért – kelt el egy másfél literes, 2008-as évjáratú cahors-i bor csütörtök este Pekingben – közölte a Henrik hercegnek, II. Margit dán királynő férjének tulajdonában lévő szőlészet igazgatója.

MNO
2011. 06. 24. 9:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A délnyugat-francaiországi Cahors-tól 20 kilométerre, Luzech faluban lévő Chateau de Caix borát az egyik legnagyobb kínai bortermelő cég, a Dynasty vezérigazgatója, Liu Ko-Csing (Liu Kejing) vette meg.

Guillaume Bardin, a kastélyban működő pincészet igazgatója elmondta, hogy a bort jótékony célú árverésre bocsátották, és a befolyt összeget egy fogyatékkal élőket gondozó szervezet javára fordítják.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.