Több mint ezer szakmunkástanuló az Audinál

A duális szakképzés 2001-es beindítása óta ezernél is több szakmunkástanuló tanult az Audi Hungaria Motor Kft.-nél – áll a társaság pénteken kiadott közleményében.

MNO
2011. 06. 17. 13:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

E hónapban 77 végzős szakmunkás tanuló tett sikeres vizsgát a cégnél, közülük nyáron 65-en állnak munkába az Audi Hungariánál, míg 12-en továbbtanulnak; így mintegy 900-ra nőtt a végzettek száma. Ezzel egyidejűleg több mint 150 új szakmunkástanuló kezdi meg gyakorlatát a vállalatnál.

„Tanulóinkat tapasztalt munkatársakká képezzük, ezzel is biztosítva szakemberigényünket” – idézi a közlemény Rozman Richárd személyügyekért felelős ügyvezető igazgatót.

Jelenleg 11 szakmát (autószerelő, mechatronikai műszerész, autógyártó, elektrotechnikai technikus, erősáramú elektrotechnikus, elektronikai műszerész, autóelektronikai műszerész, automatizálási technikus, gépi forgácsoló, járműfényező és szerszámkészítő) oktatnak; ehhez társul még a tervezett gyárbővítésnek köszönhetően a karosszérialakatos és a gépgyártás-technológiai technikus szakma.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.