Több mint kétszázan haltak meg az idén az utakon

Több mint kétszázan haltak meg az utakon eddig az idén közlekedési balesetben, ugyanakkor mind a halálos balesetek, mind összességében a közlekedési balesetek száma alacsonyabb volt a tavalyinál az év első öt hónapjában – erről Kiss Csaba autópálya-felügyeleti és baleset-megelőzési osztályvezető beszélt szerdai sajtótájékoztatóján, Budapesten.

MNO
2011. 06. 08. 11:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendőrség által összegyűjtött előzetes – azaz a balesetet követő 24 órás helyzetnek megfelelő – adatok szerint 2011. január 1. és május 31. között 5592 személyi sérüléses közúti baleset történt, míg tavaly az év első öt hónapjában ez a szám 5659 volt. A két időszakot összehasonlítva a halálos balesetek száma 15 százalékkal, 231-ről 196-ra csökkent, a balesetekben tavaly május végéig 255-en vesztették életüket, az idén 212-en.

Kiss Csaba arról is beszélt, hogy még az idén 400 elektronikus alkoholszonda beszerzését tervezi a rendőrség, a közbeszerzési eljárás folyamatban van.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.