Több templom is kinyit éjszaka

Több budapesti templom is kinyitja kapuit szombat este, és éjfélig különleges programokkal várja a látogatókat a nyitott templomok éjszakáján.

MNO
2011. 06. 25. 10:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az este során bemutatják egyebek mellett a Mátyás-templom, a Lehel téri Árpád-házi Szent Margit-templom és a XII. kerületi Szent Család plébániatemplom művészettörténeti értékeit. A belvárosi ferences templomban Liszt-estet rendeznek, a Szilágyi Dezső téri református templomban pedig Márai temploma – vallomások a Füves könyvből címmel tart előadást az Evangélium Színház.

A VIII. kerületi Szent József-templom előtti színpadon Szakcsi Lakatos Béla zongorázik, ezután pedig roma szentmisét mutat be Székely János püspök. Ugyanitt Bada Márta roma festőművész Krisztus szenvedéstörténete című képeit is láthatja a közönség, és kerekasztal-beszélgetést hallhat a roma integráció ökumenikus vonatkozásairól Dúl Géza katolikus pap, Magyarné Balogh Erzsébet református lelkész és Szeverényi János evangélikus missziói lelkész részvételével.

A Fasori Evangélikus templomban Aknay János Kossuth- és Munkácsy-díjas festőművész kiállítása nyílik, Pál Diana orgonaművész koncertet ad, majd beszélgetés következik Korányi András evangélikus lelkésszel, a Magyarországi Evangélikus Egyház zsinatának elnökével a reformáció és a szabadság kapcsolatáról.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.