Tokió az olimpiával vigasztalódna

Már biztos, hogy Tokió kandidál a 2020-as ötkarikás játékok rendezési jogára, miután a Japán Olimpiai Bizottság csütörtökön hivatalosan is felkérte a fővárost, hogy nyújtsa be pályázatát.

MNO
2011. 06. 23. 19:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Takeda Cunakazu, a szervezet vezetője úgy fogalmazott: a jelentkezés a március 11-i természeti katasztrófa utáni újrakezdést szimbolizálja. Az érdeklődő városoknak szeptember 1-jéig kell benyújtaniuk pályázatukat a Nemzetközi Olimpiai Bizottsághoz, amely 2013. szeptember 7-én, Buenos Airesben dönt majd a házigazdáról.

Eddig Róma jelezte nyilvánosan, hogy kandidálni fog, de Madrid, Isztambul, Doha és Dubaj és érdeklődik a rendezés iránt.

Jövőre Londonban, 2016-ban pedig Rio de Janeiróban rendezik a nyári olimpiát.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.