Tömegoszlatás az ima után, 15 halott

Legalább 15 halálos áldozata és több tucat sebesültje volt pénteken a szíriai városokban történt erőszakos tömegoszlatásoknak – közölték ellenzéki aktivisták.

MNO
2011. 06. 25. 3:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tüntetők ernyőszervezete, a Helyi Koordinációs Bizottságok nevű csoport péntek éjszaka arról tájékoztatott, hogy meg tudja nevezni azokat polgári lakosokat, aki életüket vesztették a pénteki ima után történt tüntetéseken, amikor a rendőrök a tömegbe lőttek.

A biztonsági erők fellépésének a szervezet szerint Homsz, Kiszua és Kuszeir településeken, illetve a főváros Barzeh negyedében 15 halálos áldozata volt. A pénteki ima után ismét tízezrek követelték Szíria városaiban Bassár el-Aszad elnök távozását, s emberi jogi csoportok szerint a biztonsági erők újra lőfegyvert használtak a tüntetőkkel szemben.

A tiltakozások elleni megtorlásokat, melyeknek szíriai emberi jogi csoportok szerint több mint 1400 civil esett áldozatul március közepe óta, a Nyugat egyre határozottabban elítéli. Az EU állam- és kormányfői pénteken Brüsszelben kibővítették a Szíria elleni szankciókat.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.