Torkos Matild: Bohócforradalmárok

MNO
2011. 06. 08. 6:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Orbán, takarodj!” – skandálták a rend védelmére felesküdött rendőreink – szolgálaton kívül. Vagyis, ha nem tömi továbbra is a kormány a negyvenegynehány éves „agg” rendőrök zsebét nyugdíjjal, akkor Orbán takarodjon a hatalomból. Egy másik plakáton a felirat így szólt: „Féreg rágja hazánkat”. A „férget” is megrajzolták, egyik végén Orbán arcképével, fején koronával. Utasítást is írtak a transzparensre: „DDT-t neki!”, vagyis pusztuljon. Még melléillesztették az első szabad választásokra készített emlékezetes „Továrisi konyec” MDF-plakát kicsinyített mását is, azzal a szöveggel, hogy „Viktor neked is véged”. Vagyis nyomatékosították az üzenetet, hogy az ország miniszterelnökét politikailag is, fizikailag is elpusztítják, ha kell. Egy másik transzparens üzenete is eléggé fenyegető: „Viktor, ne akard, hogy kiadjuk a Fegyverbe! Fegyverbe! parancsot!” Nyomatékosítás végett mellémásolták a Tanácsköztársaságot idéző híres vörös zászlós plakátot, hogy egyértelmű legyen a mondanivaló. (Meg talán a háttér is.) Az üzenetet megfejelték még egy felszólítással: „Tapossuk el a narancsot!” Pontosan értjük 2006 ősze óta, mit jelent a rendőrbakancs taposása. Mint ahogy az az üzenet is értő fülekre talált minden bizonnyal, hogy „A hatalom nálatok van, de a fegyver nálunk”. Ami valójában puccsal fenyegetőzés. Meddig mehet ez?

A teljes cikket itt olvashatja.

(Magyar Nemzet, 2011. június 8.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.