Tóth Ákos: Visszaszámlálás

MNO
2011. 06. 07. 7:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ideológiai kérdés ennél nehezebb ügy: 2,5 millió szavazat tavaly már volt, de Orbán is tudja, hogy ez a szavazatmennyiség nem kizárólag a középosztályból jött, hanem azon rétegekből, amelyek az előző nyolc évben csalatkoztak: a Fideszre szavaztak a nyugdíjasok, mert bíztak benne, hogy valóban megőrzik legalább a nyugdíjak reálértékét, rájuk a kisfalvakban élők, mert megvédik őket a cigányoktól, rájuk a cigányok, mert megóvják őket a szélsőjobbosoktól, rájuk a fiatalok, mert jövőt biztosítanak nekik, rájuk a lakótelepeken élők, mert akkor kevesebb lesz a rezsi, a fűtésszámla, a rendőrök, mert rájuk egy erős kormánynak biztosan nagy szüksége van, rájuk szavazott, aki élt és mozgott, továbbá hajlandó is volt elmenni szavazni – így lettek 2,5 milliónyian, ami bőven elegendő a választás megnyeréséhez, pláne úgy, hogy égen-földön nem tűnt fel ellenfél.

A teljes cikk itt olvasható.

(Népszabadság, 2011. június 7.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.