Tövestől csavarta ki a fákat a vihar

Háztetőket rongált meg az orkánszerű vihar Ópályiban, a kár eléri a kétmillió forintot – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei település polgármestere csütörtökön az MTI-vel.

MNO
2011. 06. 09. 11:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vihar szerda este csapott le a községre, s egy ötszáz méter széles sávban harminc lakóház tetőszerkezetét bontotta meg a szél, azokról cserepeket sodort le, illetve kéményeket rongált meg – mondta Erdélyi Miklós. Hozzátette: a szél emellett fákat csavart ki tövestől, az elektromos hálózat transzformátorállomását pedig villámcsapás érte, így áram nélkül maradt a település egy része, s a hibát csak csütörtök délelőtt tudták elhárítani a szolgáltató cég szakemberei.

A független önkormányzati vezető tájékoztatása szerint a vihar elülte után a mátészalkai tűzoltók megkezdték a helyreállítási munkálatokat, az épen maradt cserepeket a helyiek közreműködésével visszarakták a tetőkre, illetve fóliával takarták le ideiglenesen a sérült részeket. A tűzoltók, akiknek a munkáját a helyszínen irányította Csepely Zsigmond alezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője, éjfél utánra végeztek a munkálatokkal – közölte Erdélyi Miklós.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.