Ugró Miklós: Egy temetés előkészületei

MNO
2011. 06. 16. 7:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ugró Miklós: A temetés szervezését, a család mellett, az 1988 nyarán alakult, többnyire Nagy Imre szellemiségét követő személyek (Vásárhelyi Miklós, Hegedűs B. András, Litván György stb.) vezette Történelmi Igazságtétel Bizottság vállalta magára. Eleinte úgy tervezték, hogy a temetőben tartják a szertartást, ám a többi szervezet nagyobb jelentőséget tulajdonított az esemény közvéleményre gyakorolt hatásának, és a főváros belterületén lévő, nagy tömeg befogadására alkalmas helyszínt javasolt. Az MSZMP-nek akkor már nem voltak kifogásai. Átpörgött rajtuk az idő. Akkor már csak arra törekedtek, hogy ők is képviseltethessék magukat.

(Magyar Nemzet, 2011. június 16.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.