Új magyar filmek ünnepe Lisszabonban

A magyar filmeké lesz a főszerep Lisszabonban június 15. és 18. között, a portugál fővárosban nyolc magyar rendező munkáját vetítik.

MNO
2011. 06. 10. 14:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kiválasztott rendezők között Bollók Csaba, Fliegauf Benedek, Gigor Attila, Hajdu Szabolcs, Kocsis Ágnes, Mundruczó Kornél, Pálfi György és Török Ferenc szerepel, a Lisszabon kulturális fellegvárának számító Culturgest mindegyik alkotótól egy filmet választott ki.

A portugál közönség a 2002 és 2010 közötti filmtermésből megismerheti a Hukkle, a Bibliothéque Pascal, a Delta, az Iszka utazása, A nyomozó, a Pál Adrienn, a Szezon és a Tejút című magyar mozgóképeket – tudatta az MTI-vel pénteken a Magyar Filmunió, amely társszervezője a lisszaboni vetítéssorozatnak.

Az új magyar filmről van szó, amelynek képviselői Tarr Béla, Szabó István és Jancsó Miklós után érkeztek és más utakon járnak – emelték ki a portugál szervezők.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.