Új taggal bővült a Bilderberg-klub

A portugál Correio da Manhá tette közzé elsőnek az idei népszámlálás hivatalos összesítését, amely ezúttal már lassan fogyó lélekszámról számolt be. A spanyol ABC fontos hírről számolt be: a spanyol Néppárt főtitkára meghívást kapott a befolyásos Bilderberg-klub idei rendezvényeire.

2011. 06. 08. 16:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

cmjornal.xl.pt – Portugália

A portugál statisztikai hivatal (INE) tavaly december végi adatai szerint Portugáliában 10 636 979 főre becsülték az Ibériai-félsziget kisebbik országának lakosságát 2010. december 31-én, ami azt jelenti, hogy a 2001-es méréshez (10 329 340) képest némileg nőtt a Portugáliában lakók száma. 2009 és 2010 decembere között enyhén – 734 fővel – csökkent a portugál lélekszám, ami 0,01 százalékos visszaesést jelent a kedden közzétett adatok alapján.

Az elvándorlás is enyhén negatív képről árulkodik, mert 4549 fő hagyta el az országot munkavállalási céllal, és 3815 fő érkezett hivatalosan, és mindkét szám a maga rubrikájában 0,04 százalékos csökkenést, illetve növekedést jelöl. Nem kedvező a mérleg a születési adatok terén, mert 2001-ben még 112 774 gyermek született, de tavaly már csak 101 320. A halálozási arány valamivel jobb, mert a tíz évvel ezelőtti számokhoz képest lassabban romlott ez az arány: 2001-ben még csak 105 092–en távoztak az élők sorából, tavaly már 105 869-en. Az öregedési mutató 104,2 pontról 120-ra emelkedett.

abc.es – Spanyolország

Most már tény, hogy María Dolores de Cospedal, a spanyol Néppárt (PP) főtitkára nemcsak meghívást kapott a világ egyik befolyásos és titkos szervezetétől, hanem ott is lesz a Bilderberg-klub következő tanácskozásán, amelyet csütörtöktől vasárnapig tartanak a svájci Saint Moritzban. De Cospedal, aki nemcsak a PP főtitkára, hanem május 22-e óta Kasztília La Mancha tartománya megválasztott elnöke is, a hozzá közeli források szerint már február óta tárgyalt a klub tagjaival a csatlakozásról.

A Bilderberg-klub tagjai csak befolyásos személyiségek lehetnek, akiket évente a vállalkozói körök, az akadémiák és a politika világából választanak ki a világ minden tájáról, mindig összesen 130 főt. A spanyol konzervatív lap természetesen utalt a tavalyi találkozóra, amelyet akkor a katalóniai fürdőhelyen, Sitgesben tartottak. A minden évben más országban otthont adó előadássorozaton – mint házigazda – tavaly részt vett a spanyol szocialista kormányfő, José Luis Rodríguez Zapatero is. Rendre közzéteszik a résztvevők listáját, de még nem tudni, hogy a három szokásos spanyol résztvevőn – Juan Luis Cebriánon, a Prisa médiabirodalom vezetőjén, José Manuel Entrecanales Domecqen, az Acciona építőipari óriáscég elnökén és a katalán szocialista Pedro Solbesen, Zapatero volt pénzügyminiszterén – kívül ki képviseli még Spanyolországot. A sajtó most sem számolhat be az 1954 óta minden évben tanácskozó klub rendezvényeiről, akárcsak tavaly – erősítették meg a hírt a politikusnőhöz közeli források.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.