Ultimátumot küldött a kisebbik koalíciós párt

Ultimátumot intézett nagyobbik partnereihez – a Polgári Demokrata Párthoz és a TOP 09 párthoz – a legkisebb cseh koalíciós párt, a Közügyek.

MNO
2011. 06. 07. 13:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A koalíciós szerződésből eredő kötelezettségeket a jelen pillanatban nem tartják be, s ezért a Közügyek (VV) június 30-i hatállyal felmondja a koalíciós szerződést, amennyiben addig nem írnak alá írásos kiegészítést a koalíciós szerződéshez” – jelentette ki Radek John, a Közügyek elnöke a párt vezetőségének keddi ülése után. Leszögezte: a Közügyek feltételeinek teljesítésétől teszi függővé, hogy marad-e a kormányban.

Prágában délután összeült a koalíciós tanács, amely megvitatja a kialakult helyzetet, majd határoz a további lépésekről.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.