Ungváron helyreállították a Petőfi-szobrot + Kép

Ungváron csütörtökön helyreállították Petőfi Sándor szobrát, amelynek néhány hete ismeretlen elkövetők letörték a kardját.<br /><br /><a href="792164" target="_blank"><strong>• Térfigyelővel őrizhetik az ungvári Petőfi-szobrot</strong></a>

MNO
2011. 06. 23. 17:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kárpátaljai megyeszékhely Petőfiről elnevezett legnagyobb terén álló emlékmű restaurálását – az ungvári magyar főkonzulátus közbenjárására – az ungvári Turbogaz vállalat magyar nemzetiségű dolgozói társadalmi munkában végezték el.


Fotó: ua-reporter.com


A szoborjavításról beszámoló Ua-reporter.com ungvári internetes hírportál szerint a nyomozó szerveknek máig nem sikerült kideríteniük, hogy színesfémgyűjtők rongálták-e meg a „város jelképének számító” Petőfi-szobrot, vagy esetleg politikai szándék volt a vandál cselekedet hátterében.

A magyar költő emlékművét egyébként éjjel-nappal két egyenruhás rendőr őrzi. A tervek szerint hamarosan magyarországi támogatással térfigyelő kamerákat szerelnek fel a szobor körül.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.