Uniós támogatás felnőttképzésre

Felnőttképzésre nyert 98,5 millió forint európai uniós támogatást a debreceni Méliusz Juhász Péter Megyei Könyvtár és Művelődési Központ vezette, négy további település művelődési központját összefogó konzorcium; a képzésben 315-en vettek részt – közölte Jantyik Zsolt, a Méliusz központ igazgatóhelyettese szerdán, a projekt záró sajtótájékoztatóján.

MNO
2011. 06. 22. 19:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elmondása szerint a 2010-ben indult képzés során 15 felnőttképzési programban 315-en vettek részt az oktatásban, de informális keretek között – bemutatók, kiállítások, workshopok – további 1500 embert vontak be a projektbe.

A Debrecen mellett Balmazújvárosban, Vámospércsen, Komádiban és Derecskén tartott kurzusok elsősorban a vidéki népesség helyben tartását szolgálták; mindenütt a helyi igényekhez igazították a tematikát – tette hozzá Jantyik Zsolt. Kiemelte, hogy Balmazújvárosban például a biogazdaképzés volt a „sláger”, a nagy érdeklődés miatt a mostani projekt befejezését követően is szerveznek ott oktatást.

Vámospércsen a tormatermesztés, Derecskén az álláskeresési ismeretek, Komádiban a háztáji ismeretek, az e-ügyintézés, illetve több területen a kulturális turizmussal összefüggő oktatás volt a legsikeresebb – ismertette a részleteket Jantyik Zsolt.

A programban vállaltak szerint egy éven belül tíz, a képzésben részt vett embernek kell garantálni munkát a térségben. Eddig nyolcan helyezkedtek el, de reményeik szerint a tízet lényegesen meghaladja azoknak a száma, akik egy éven belül munkát kapnak az új végzettségükkel – mondta az MTI érdeklődésére Jantyik Zsolt.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.