Uniós támogatás teszi lehetővé, hogy megszűnjön

Több mint 67 millió forintos uniós támogatás teszi lehetővé, hogy Sárváron megszűnjön a város délkeleti részén lévő hulladéklerakó – tájékoztatta az MTI-t a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség csütörtökön.

MNO
2011. 06. 23. 19:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 75 millió forintos összköltségű beruházással egy tájba illő, fákkal, bokrokkal betelepített, 9 ezer négyzetméteres parkosított területet hoznak létre. A rekultivációs munkák során felújítják a vízelvezető árkokat, valamint párologtató medencét és talajvízfigyelő kutat is építenek. A műszaki védelemmel kialakított lerakó háztartási hulladékot, építési törmeléket, lomtalanításból származó hulladékot egyaránt tartalmaz. A környezeti károk megszüntetése érdekében a Nyugat-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség a rekultivációs munkálatok mielőbbi kivitelezését írta elő.

A munkálatok június közepén kezdődnek, és a zöld terület kialakításával együtt várhatóan novemberben fejeződnek majd be a közlemény szerint.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.