Vádemelési javaslat az embercsempészbanda ügyében

Magyar, szerb és cseh állampolgárokból álló embercsempészcsoport ellen nyújtott be vádemelési javaslatot a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) a Kiskunhalasi Városi Ügyészségnek – közölte az NNI szerdán az MTI-vel.

MNO
2011. 06. 22. 16:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tájékoztatása szerint a gyanúsítottak 2009 júliusától 2010 októberéig rendszeresen csempésztek át a határon olyan koszovói albán állampolgárokat, akik Nyugat-Európába akartak illegálisan kijutni. Az embercsempészés útvonala Koszovóból Szabadkára, onnan tovább Magyarországra, majd Ausztriába, Németországba, Olaszországba vagy más európai uniós tagállamba vezetett.

Mint írták, a bűnszervezet tagjai rendkívül konspiráltan, jól szervezetten hajtották végre a bűncselekményt, ennek köszönhetően rendszerint sikeresen kijuttatták a koszovói albánokat az úti céljuknak megfelelő országokba.

Az NNI 2009 szeptemberében vette át a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságtól az embercsempészés gyanúja miatt akkor két magyar és egy cseh állampolgár ellen folytatott nyomozást. Az eljárás során a nyomozók további 14 embert tudtak beazonosítani, akik a gyanú szerint az említett időszakban „összesen 45 alkalommal követtek el embercsempész tevékenységet”. Az így 17 főre duzzadt gyanúsítotti kör hozzávetőlegesen 700 embert juttatott el Koszovóból illegálisan Nyugat-Európába. A bűnszervezet tevékenységével millió eurós összegű összjövedelemre tett szert. Az NNI a nyomozás iratait június 14-én vádemelési javaslattal küldte meg a Kiskunhalasi Városi Ügyészségnek – áll a közleményben.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.