Vajda Péter: Mesebeszéd?

MNO
2011. 06. 15. 8:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Néhány nappal a devizahitelesek „megmentéséről” publikált ötpontos terv után jött az „öt és feledik” pont, azokról, akiknek távozni kell otthonukból. Fókuszában, mint ezt Orbán kifejtette, „százezer nem fizető ember van, alapvetően a nagyvárosok környékén élnek; hamarosan ki fogjuk jelölni a Budapest környéki állami területeket, ahol indulhat az építkezés. Keressük a választ, hogy ennek a munkának mekkora részét lehet közmunkában elvégezni, hogy még olcsóbb legyen”. A kilakoltatásra kerülők egy része számára épülő házak könnyűszerkezetesek lesznek, gyermektelenek 40, egygyermekesek 50, kétgyermekesek 60, háromgyermekesek 80 négyzetmétert kapnak, „családi házakban gondolkodunk, előkerttel, veteményessel”. Még hogy hamarosan és veteményes: nyilván sokkhatás eredményezte az azt követő döbbent csendet. Újabb rögtönzésnek tűnik ez, az után, hogy a „bizakodva nem fizetők” tömegével hitették el, van ingyen ebéd: aki becsülettel dolgozik, nem marad fedél nélkül.

A teljes cikket itt olvashatja.

(Népszava, 2011. június 15.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.