Végzett a serdülőkorú gyermekkel, 169 évet kapott

Nyolc ember elrablása és a szervezett bűnözéssel összefüggő bűncselekmények miatt 169 év szabadságvesztésre ítélt egy férfit egy mexikói bíróság – adta hírül pénteken az EFE spanyol hírügynökség.

MNO
2011. 06. 10. 8:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Abraham Soto Garcíát – aki Noé Robles Hernández néven is ismert – 2009 júliusában Mexikóváros déli részén vette őrizetbe a szövetségi rendőrség. Az akció keretében a hatóságok két embert kiszabadítottak a bűnöző fogságából. A férfi a „Los Petriciolet” nevű alvilági csoporttal állt kapcsolatban, és bevallotta, hogy a bűnszervezet egyik foglyával, egy tehetős vállalkozó, Alejandro Martí serdülőkorú gyermekével 2008-ban ő végzett.

A fiatal fiú meggyilkolása megrázta a mexikói társadalmat, és az emberek a fővárosban egy hatalmas felvonulás keretében jelezték, hogy megálljt kell parancsolni az erőszaknak. Martí fia halála után létrehozott egy civil szervezetet a bűnözés elleni küzdelemre.

Az állami ügyészség közölte, hogy az elítéltre a szabadságvesztésen túl 95 ezer dollár bírságot is kiszabtak.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.