Vér fog folyni, ha kiesik a River Plate

Az argentin sportsajtóban egyértelműen a córdobai Belgrano és a Buenos Aires-i River Plate, az argentin bajnoki cím 33-szoros tulajdonosának visszavágója a fő téma. A portálokon most a River szurkolóinak fenyegető üzenetei és az első mérkőzés ijesztő indulatai jelzik, vér fog folyni, ha a csapat hazai pályán sem győzi le a Belgranót, és története során először esik ki az élvonalból.

2011. 06. 24. 20:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A „Milliomosok” szerdán két ostoba góllal kaptak ki, pocsékul játszottak a meccsen, a szurkolók közül hatan be is szaladtak a pályára, és egyáltalán nem lelkesítő üzeneteket súgtak a játékosok fülébe. Egyikük lendületből hátba is rúgta a River védőjét, Aranót. A világhálón is elszabadulni látszanak az indulatok, fenyegető üzeneteket küldtek a Belgrano játékosainak és szurkolóinak. A vérmesebbek forgalmat akadályoztak a fővárosban, a többiek az edzőpályára vonultak és félelmetes üzenetet tartalmazó transzparenst feszítettek ki, hogy lássák az érintettek: „Meghalunk vagy gyilkolunk!” A Buenos Aires-i rendőrség mindenesetre már meg is erősítette a River játékosainak és szakvezetőinek a védelmét, sőt 2200 rendfenntartót vezényelnek ki a vasárnapi mérkőzésre. A River játékosai érzik a nyomást, és megértették, hogy mekkora csalódást okoztak a szurkolóknak. A mérkőzés óriási tétjére jellemző, hogy a szurkolói rendzavarás ellenére csak a Belgranót büntették meg, a Rivert nem, és nem üres lelátók előtt kell játszania a Monumental stadionban.

A dél-afrikai világbajnokság tévedhetetlen, de már csak néhai jósa, Paul polip óta már Argentínában is szokás a kabalaállat „meginterjúvolása” egy-egy fontos mérkőzés előtt. A córdobai születésű és „nevelésű” Bandi szamár ismét eleget tett jósfeladatának, és ma döntetlent jósolt a vasárnapi visszavágóra. A csacsi előbb rövid időre meghőkölt a három szalmaköteg láttán, aztán egyenesen és határozottan a középsőhöz indult. Bandi szamár nem lehet rossz jós, mert hétfőn a Belgrano győzelmét jelentő szalmakötegből falatozott, és a Belgrano két góllal meg is nyerte az odavágót.

(clarin.com – Argentína)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.