Veszélyben a horvátok csatlakozása

A cseh miniszterelnök azt szeretné, ha a parlament egyszerre döntene Horvátország csatlakozásáról az Európai Unióhoz (EU), valamint arról a mentességről, amelyet Csehország kapott a lisszaboni szerződés egy részének hatálya alól.

MNO
2011. 06. 22. 14:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ellenzéki Cseh Szociáldemokrata Párt (CSSD) felhívta Petr Necas figyelmét arra, hogy ez az eljárás kockázatos. A szociáldemokraták nem tartják helyesnek a mentességet, s a szenátus (amelyben a CSSD-nek többsége van) elutasíthatná az előterjesztés megszavazását. Ez megnehezítené Horvátország útját az EU-ba, amit a cseh diplomácia szeretne elkerülni.

„Meggyőződésem, hogy mindnyájan tiszteletben fogjuk tartani az Európai Tanács döntését, amely ezt a mentességet elfogadta” – jelentette ki Necas szerdán a prágai parlamentben.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.