Veszélyes, egzotikus állatokat tartott a pincében

Védett állatokat, köztük hat védett skorpiót találtak egy kispesti lakóház tárolóhelyiségében; az ügyben egy férfi ellen természetkárosítás miatt eljárást indítottak – közölte a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) csütörtökön.

MNO
2011. 06. 09. 18:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nyomozók a Vidékfejlesztési Minisztérium biodiverzitás és génmegőrzési osztály bejelentése alapján indítottak eljárást P. László ellen még május 29-én. A bejelentés szerint a férfi olyan veszélyes, egzotikus állatokat tartott a pincében, amelyek között védettség alá eső példányok is vannak.

Az NNI környezeti bűnözés elleni osztály munkatársai megjelentek a tárolónál, ahol jelentős számú skorpiót és pókot, valamint két homoki viperát találtak. Az állatok között hat császárskorpió (Andinus imperator) is volt, amelyek természetvédelmi oltalom alatt állnak, így ezeket, illetve a két homoki viperát a nyomozók lefoglalták és az elszállításukról gondoskodtak.

A többi állat nem védett, így azokra a büntetőeljárás nem terjed ki. Róluk az NNI értesítette a Budapest XIX. kerületi Polgármesteri Hivatalt, mivel veszélyes állatoknak minősülnek és tartásuk engedélyhez kötött.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.