Világbékére változtatja nevét a botrányhős

Meglepő névváltoztatást kezdeményezett Ron Artest, az észak-amerikai profi ligában (NBA) tavaly bajnok Los Angeles Lakers kosarasa.

MNO
2011. 06. 24. 14:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 31 éves sztár Metta World Peace-ként kíván szerepelni a jövőben, melynek első tagja egy buddhista meditációs formára utal, jelentése: szeretet, kedvesség. Így a teljes új neve Szeretet Világbékét jelent, a hatóságok várhatóan augusztusban jegyzik be az irataiba.

A sok jótékonysági akcióban részt vevő játékos 2004-ben még azzal szerzett hírnevet magának, hogy meccs közben bekapcsolódott egy nézőtéri verekedésbe, emiatt az idény hátralévő részére eltiltották.

Artest nem az első amerikai profi sportoló, aki különös nevet választ magának: a szintén kosaras Lloyd Bernard Free-t 1981 óta hivatalosan World B. Free-nek (kb. világszabadság) hívják, míg az amerikai futballista Chad Johnson 2008-ban a 85-ös mezszáma alapján Chad Ochocincóra keresztelkedett át. Spanyolul ugyanis az Ochocinco nyolc-ötöt jelent.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.