Zsúfoltság lehet a tengerpart felé

A hét végétől zsúfolt utakra kell számítani Horvátországban, mert nemcsak a magyarok, a csehek és a szlovákok indulnak el a tengerpartra, hanem a belföldi turisták is, miután a horvát naptárakban egy hét alatt három munkaszüneti nap is szerepel.

MNO
2011. 06. 16. 9:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szombattól valószínűleg máris a főszezonra jellemző dugókkal kell számolnia a Horvátországban közlekedőknek, mert a belföldi és külföldi turisták egyszerre nagy számban indulnak az Adriára. A Vecernji List horvát napilap összeállítása szerint a jövő héten három hivatalos ünnep is lesz, de a tanév is most ért véget, s nemcsak a horvát iskolákban, hanem Magyarországon, Csehországban és Szlovákiában is, ami miatt turisták százezrei kelnek útra.

Június 22-én, szerdán az antifasiszta ellenállás napja miatt, másnap a katolikus úrnapja, szombaton pedig a függetlenség 1991-es kikiáltásának ünnepe miatt munkaszüneti nap lesz Horvátországban. Ezt sokan arra is kihasználják, hogy kevesebb szabadság felhasználásával az augusztusi főszezonhoz képest olcsóbban nyaraljanak. Az idegenforgalmi előrejelzések szerint a napokban 300-400 ezer turista várható a tengerpartra, köztük mintegy 100 ezer horvát.

Az érdeklődések és foglalások alapján az utazási irodák a tavalyihoz képest mintegy 30 százalékkal több vendégre számítanak a következő napokban. A tanév befejezése miatt az átlagnál nagyobb számban érkeznek már magyarok, csehek és szlovákok, ezért szombattól zsúfolt utakra kell számítania a közlekedőknek.

Idén nyáron is főként a Zágráb környéki autópályákon várható a legjelentősebb autóforgalom. A külföldi turisták legnagyobb számban Magyarország és Szlovénia irányából közelítik meg a tengerpartot – vagy ebbe az irányba utaznak vissza –, ezért az autópályákon a hétvégeken különösen türelmesnek kell lenniük az autósoknak.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.