13 ember halt meg a sárlavinában

Legalább tizenhárom ember meghalt, további hat pedig megsérült Kína északkeleti részén heves esőzések okozta sárlavinában – jelentette a pekingi média.

MNO
2011. 07. 16. 9:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Új Kína hírügynökség jelentése szerint a Kanszu tartománybeli Tien-suj városban egy autópálya mellett kialakult sárlavina megrongált két gépkocsit. Öt ember a helyszínen meghalt, másik nyolc a kórházba szállítás közben vesztette életét.

Az árvizek, valamint az általuk okozott földcsuszamlások miatt idén nyáron ezreket telepítettek ki lakóhelyükről Kínában, a természeti csapások közel egymilliárd dolláros közvetlen anyagi kárt okoztak.

A polgári ügyek minisztériumának szombati jelentése szerint június elseje óta legalább 355 ember halt meg áradásokban, heves esőzésben, szélviharban és jégesőben a kelet-ázsiai országban.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.