152 új munkahely létesül

Tizennyolc, Jász-Nagykun-Szolnok megyei mikro-, kis- és középvállalkozás 228 millió forint támogatást nyert munkahelyteremtő beruházásokhoz a Nemzetgazdasági Minisztérium által meghirdetett pályázaton, sikeres befejezés esetén a támogatással együtt 344 millió forintos fejlesztés valósul meg.

MNO
2011. 07. 19. 12:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jenei Marianna, a térség munkaügyi központjának sajtóreferense kedden az MTI-nek elmondta, a 2011. november 30-ig megvalósítandó beruházások révén 152 új munkahely jön létre a megyében. A legtöbb nyertes vállalkozás Szolnokon működik. Ezek közül például a 11 új dolgozó foglalkoztatását vállaló Tónusbau Kft. 26,5 millió forint értékű építőipari gép beszerzésére kapott 18,5 millió forint támogatást.

További három szolnoki vállalkozás papírtekercsvágó gépet, festékkeverő eszközöket és gyártási eljárást, valamint varrodai gépeket vásárol együttesen több mint 40 millió forint támogatással, 27 új munkahelyet teremtve.

A legtöbb új munkahelyet – szám szerint 16-ot – a sóspálcikákat készítő Keve-Snack Kft. hozza létre. A túrkevei társaság 20,3 millió forint támogatást nyert el, és egy új sütőipari gyártósor munkába állításával bővíti kapacitását.

A jászberényi Azzurro Hatvan Kft. 15 ember foglalkoztatását vállalta, annak köszönhetően, hogy egy 31 millió forintba kerülő rakodólap szárító és hőkezelő berendezés megvételéhez 21,4 millió forint támogatást ítéltek oda a cégnek. Támogatással épül meg a megyén belül Túrkevén a Kevefém Kft. ipari csarnoka, illetve Abádszalókon egy mezőszemerei cég péksége, épületbővítéssel.

A nyertes Szolnok megyei pályázók közül összesen tizenkettő tudta igénybe venni azt a lehetőséget, hogy nem kellett fedezetként biztosítékot felajánlania. A támogatást élvező cégeknek a beruházással létrehozott kapacitásokat, szolgáltatásokat az eredeti foglalkoztatási célnak megfelelően, a beruházás befejezésétől számított 3 évig kell folyamatosan fenntartani és működtetni.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.