157 rádió és televízió kérte átminősítését

Összesen 157, eddig közműsor-szolgáltatóként vagy nem nyereségérdekelt médiaszolgáltatóként működő rádió vagy televízió kérte átminősítését közösségi médiaszolgáltatóvá – tájékoztatta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kommunikációs igazgatósága az MTI-t.

MNO
2011. 07. 13. 6:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az NMHH közlése szerint az átminősítést kérő rádiók vagy televíziók közül 85 eddig bejelentés alapján sugárzott, míg 72 szerződés alapján működő közműsor-szolgáltató vagy nonprofit médiaszolgáltatóként. A beérkezett kérelmeket folyamatosan bírálja el az NMHH médiatanácsa.

Míg a korábbi, már hatályát vesztett, a rádiózásról és televíziózásról szóló törvény megkülönböztetett közműsor-szolgáltatókat és nem nyereségérdekelt műsorszolgáltatókat a rádiók és más műsorszolgáltatók között, addig az ezt felváltó médiatörvény meghatározza a közösségi médiaszolgáltatás kategóriáját, amelyben a korábbitól némileg eltérő követelményeket szab meg.

Az eddig közműsor-szolgáltatóként vagy nem nyereségérdekelt műsorszolgáltatóként működő rádióknak és egyéb műsorszolgáltatóknak június 30-ig kellett kezdeményezniük az átminősítést, ha ezt elmulasztották, a médiatanács később hatósági határozatban utasítja azt el. Közösségi médiaszolgáltatókkal szemben – amelyeknek nem kell frekvenciadíjat fizetnie – némileg változott a törvényi elvárás, szigorúbb közszolgálati kötelezettségeket írva elő.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.