170 ártatlan ember került börtönbe egyetlen hétvége alatt

Ártatlanul került börtönbe 170 ember egyetlen hétvégén az Egyesült Államokban, és még fizetett is érte: szállóvendégként tesztelhettek egy új fegyintézetet Jefferson City városában.

MNO
2011. 07. 21. 10:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szállás nem volt drága, 30 dollárt – 6 ezer forintot – kellett csupán fizetni, és a kvártély mellett kosztot is kaptak a lelkes érdeklődők. Három amerikai tagállamból kerekedett kedvük a vállalkozóknak börtönbe kerülni. Akadt köztük olyan pár, amely így ünnepelte összekerülése évfordulóját – a börtönőrök nem különítették el őket egymástól.

Amúgy a legbörtönhűbb elbánásban részesítették a vendégeket: leparancsolták róluk ékszereiket, elvették mobiltelefonjukat. Az önkéntes fizetős rabok cellaajtóit ugyan nem zárták be, de a részlegekét igen, így a bezártság élménye megadatott nekik.

A vacsora egyebek közt sajtos tészta volt pulykafalatokkal és kávétorta. A megyei seriff nagyon ízletesnek találta, egy újságíró, aki szintén megjárta a börtönt, viszont jóval kevésbé.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.