200 embert mentettek ki egy süllyedő hajóról

Szombatra virradóra szerencsétlenül járt egy líbiai menekülteket szállító hajó az Olaszországhoz tartozó Lampedusa szigeténél, de a parti őrségnek sikerült kimentenie körülbelül kétszáz embert a süllyedő járműről.

MNO
2011. 07. 02. 16:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az esetről beszámoló ITAR-TASZSZ orosz hírügynökség nem közölte, hogy hányan tartózkodtak a fedélzeten, csak annyit írt, hogy főleg asszonyok és gyermekek.

A nemzetközi szervezetek adatai szerint a líbiai erőszakcselekmények elől már mintegy 11 ezer ember menekült Lampedusára, amely az észak-afrikai országokból áramló illegális bevándorlók európai felvevőállomásává vált.

2009-ben Róma és Tripoli szerződést kötött egymással, amely a líbiai partoknál közös járőrözést írt elő. Ez egy darabig visszatartotta a menekülőket. Június végén Franco Frattini olasz külügyminiszter hasonló megállapodást írt alá a líbiai felkelőket képviselő Átmeneti Nemzeti Tanáccsal is.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.