32 éve eltűnt, később „meghalt”, végül csak előkerült

Halottá nyilvánításának negyedszázados évfordulóján bukott le egy szélhámos az Egyesült Államokban.

MNO
2011. 07. 25. 19:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az immár 72 esztendős Arthur Gerald Jones Las Vegasban lepleződött le, ahol egy fogadóirodában dolgozott. Jones még 1979-ben – azaz 32 éve – tűnt el, azt követően, hogy összecsaptak feje felett a csőd hullámai. Elveszítette az állását – tőzsdei alkuszként dolgozott –, és tetemes adósságot halmozott fel, mert balszerencséje volt szerencsejátékokban. Előfordult, hogy egyetlen kosárlabdameccs eredményének fogadásán 30 ezer dollárt – 6 millió forintot – veszített.

A férfi chicagói születésű, és feltehetőleg az ottani alvilág elől menekült a „megszűnésbe” negyvenévesen feleségét és három gyereküket magára hagyva. Családtagjai azóta sem látták – és ő sem őket. Eltűnése után a múltjából senkivel sem tartott kapcsolatot. Jonest 1986-ban halottnak nyilvánították, családja pedig (feltehetőleg életbiztosítás révén) 47 ezer dollárhoz jutott, felesége azóta újra férjhez ment – így nem kevés bonyodalom adódhat az ügyből. Jones lebukását hamis társadalombiztosítási igazolványa okozta – adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.