325 millió forintot nyertek

Az észak-borsodi Kazincbarcika önkormányzata csaknem 325 millió forintot nyert az Észak-magyarországi operatív program pályázatán Felső-Barcika városrészében a felszíni csapadékvíz-elvezetési problémák megoldására.

MNO
2011. 07. 16. 14:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Göndör Judit, az önkormányzat szóvivője közölte: a beruházás első szakaszában, a település határában elkészült az átemelő és az ülepítő berendezés, majd az új övárkok kialakítása, a meglévők kimélyítése és burkolása történt meg. Ezt követően szakaszosan az egységes kapubejárók kialakítása kezdődött el, jelenleg is ezek a munkálatok zajlanak. A projekt zárásaként készül el a város szélén lévő átemelő. A kivitelezést a vízjogi létesítési engedélyben foglalt előírások és a vállalkozási szerződésben foglaltak szerint végzik.

A Kazincbarcika Felső-Barcika nevű városrészének belterületi vízrendezése címet viselő beruházás az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg összesen 360 millió forintból – közölte a szóvivő.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.