Bennfentes nyertesek a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségnél?

Valóban voltak problémák azon pályázaton, amelyen a választások előtt közel százharmincmillió forintot nyert az előző kormányhoz közel álló hat szervezet, így a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége is. A határidők és dokumentáció tekintetében azonban szabálytalanság „megalapozottan nem állapítható meg” – közölte a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség.

Magyar Nemzet
2011. 07. 20. 3:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lapunk cikke nyomán vizsgálatot indított a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ), hogy kiderítse, történt-e visszaélés annak a pályázati eljárásnak a során, amit nem sokkal a választások előtt százharmincmillió forint értékben hirdetett meg az ügynökség. Információi szerint ugyanis manipulálták a pályázáshoz szükséges egyik program dátumát, hogy az MSZP-s kormány baráti szervezetei biztos befutók lehessenek. Az eredeti kiírás szerint a programra 2010. április 30-a, péntektől lehetett pályázni a keret kimerüléséig, csak a Magyar Postán feladott csomagban, a feladás dátuma, óra, perc igazolással együtt.

A Humánerőforrás operatív program honlapján tehát április 30-án kellett volna megjelennie a „pénzügyi, költségvetési kitöltőprogramnak”, ahol a pályázatban részt vevők képzéséhez kapcsolódó költségeket kellett felvinni. A lapunk birtokába jutott dokumentumok szerint ez a program azonban csak május 3-án hétfőn, 14 órakor nyílt meg, az NFÜ saját honlapján később mégis azt tüntette fel, hogy már április 28-án működött. A visszadátumozásra azért volt szükség, mert a kiírás szerint a pályázat véglegesítése – azaz május 3-a 14 óra – előtt pályázatot nem lehetett feladni, vagy ha ez mégis megtörtént, akkor azokat el kellett utasítani. A postai igazolásokból kiderül: hat szervezet, köztük az MSZOSZ, már április 30-án benyújtotta pályázatát, amit nem utasítottak el, hanem közel harmincmillió forintot adtak rá – olvasható a Magyar Nemzet szerdai számában, melyből további részleteket is megtudhat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.